svende

Om vår gård

Lovisagården är namnet på vår släktgård som ligger mitt i det vackra Stenberga. Inbäddat i lövrika ängar med en mycket rik fauna och en levande landsbygd runt om. Till gården hör 300 ha skogsmark och eget fiskevatten i sjön Saljen. Här bedriver vi ett aktivt jord- och skogbruk med ekologisk uppfödning av köttdjur.

Sedan 2005 har vi ett mysigt café i den gamla handelsboden med bevarad inredning från 1850-talet. Det är inrymt i mangårdsbyggnaden där vi också själva bor. På sommaren bjuder den gamla trädgården in till mysiga stunder för våra cafégäster. Här ska du känna dig som hemma.

År 2012 byggde vi färdigt tre timmerhus som vi döpte till Boda By, en riktig Bullerby i Stenberga. Husen är byggda av furutimmer med laxknutar och endast med miljövänliga naturmaterial. Till husen hör en vedeldad bastu, kallad Bykhuset där det också ingår tvättstuga. Gården har under 2012 utökats med den anrika fastigheten Kyrkotorp som ligger enskilt och högt belägen med fantastisk natur. I den gamla ladan finns numera två vackra lägenheter, Stallet och Loftet. Mangårdsbyggnaden kommer också att hyras ut efter renovering.

Cafè Lovisen sommarcafé är stängt. Men välkommen att boka i grupp om minst 6 personer.

Café Lovisen.  Endast bokningar i mindre sällskap kan göras på tel ...Läs mer

Boka Timmerstugor

Nu är våra härliga nybyggda timmerstugor klara för bokning. ...Läs mer